Welkom in ons salon

 
 
 

Als geëngageerde boekhandel streven we ernaar om naast het selecteren van een boeiend boekenaanbod ook een hoogwaardig programma uit te werken op vlak van literaire activiteiten. Deze gaan door in onze uitermate gepaste en gezellige ruimte boven de boekhandel: ons salon.

Ons doel voor deze activiteiten is om met onze beide voeten in de maatschappij te staan en u daar ook in mee te nemen. We laten auteurs aan het woord die iets te vertellen hebben, wiens engagement of denkwerk een voorbeeld kan zijn of die een thema bespreekbaar willen maken in eender welk genre.

Zo komen literatuur en poëzie aan bod, maar ook filosofie en actualiteit. Voor de lezer wiens honger maar niet gestild raakt, organiseren we bij gelegenheid cultuurreizen. En af en toe doen we ook iets voor de kleinsten onder ons!

 

 
 
 

Steeds op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 
 
 

Op zoek naar een unieke locatie voor uw evenement?

 
         

 

22
okt

      About Susan Sontag - in gesprek met Benjamin Moser
Een monumentale biografie van een groot schrijfster
 
     

Benjamin Moser laat in zijn wervelende biografie de kwellende onzekerheid zien die achter het publieke masker van Susan Sontag schuilging. De verbroken relaties, de worsteling met haar seksualiteit, wat haar schrijven tot leven wekte en wat het aan het wankelen bracht. In ons salon gaan we met Moser in gesprek over het leven en werk van Sontag en de totstandkoming van deze monumentale nagedachtenis.


Meer informatie

 

 

27
okt

      Herman De Dijn over rituelen
Waarom we niet zonder kunnen
 
     

In zijn boek 'Rituelen. Waarom we niet zonder kunnen.' laat Herman De Dijn alle grote thema's de revue passeren: verwondering en wetenschap; rituelen en symbolen; vrijheid, gezag en traditie; religie en spiritualiteit in een postmoderne wereld.


Meer informatie

 

 

29
okt

      Raoul Bauer over "Niet meer blaffen naar de maan"
Religie, wetenschap en magie in de vroege middeleeuwen
 
     

Historicus Raoul Bauer neemt ons in "Niet meer blaffen naar de maan" mee naar de vroege middeleeuwen en toont dat de wondere wereld van de middeleeuwer gevuld was met magische gebeurtenissen, godsvruchtige vereringen én wetenschappelijke inzichten.


Meer informatie

 

 

7
nov

      Magda Michielsens over Virginia Woolf
Beroemde feministe uit de letteren
 
     

De nalatenschap van Virginia Woolf blijft ook in 2019 nog erg resoneren, wat bewezen wordt door de vele heruitgaven die we dit en vorig jaar nog te zien kregen. Haar werk ook aanzien als scharnierpunt op weg naar het modern feminisme. In ons salon geeft Magda Michielsens een lezing over het werk van Virginia Woolf en haar belang voor de rechten van de vrouw.


Meer informatie

 

 

12
dec

      Feest van de onafhankelijke boekhandel
Met enkele van onze favoriete auteurs te gast
 
     

Op 12 december 2012 richtten we samen met enkele tientallen onafhankelijke boekhandels een nieuwe vereniging op, die de waarden van kwaliteit en lokale handel voor ogen hielden. Sindsdien maken we er ook jaarlijks een feest van met enkele van onze favoriete auteurs. 


Meer informatie volgt